Kā izvairīties no šī sviesta kristalizācijas

Kosmētikas gatavošanas procesā augu sviesti tiek izkausēti, sajaukti ar citām nepieciešamajām sastāvdaļām, bet atdziestot, tie atkal sacietē. Daži sviesti, bet īpaši šī sviests, atdziestot var kristalizēties un kļūst graudains. Tas neietekmē sviesta kvalitāti un īpašības, turklāt, sasilstot, uzreiz pēc uzklāšanas uz ādas, sīkie graudiņi izkūst, taču lietotājam tas tomēr var radīt zināmu diskomfortu, īpaši, ja gatavais produkts ir paredzēts ne ķermeņa, bet sejas kopšanai. Visbiežāk, lai no tā izvairītos, tiek ieteikts šī sviestu nekarsēt augstāk par 45° pēc Celsija, tomēr tas nepalīdz. Kristalizācija notiek tad, kad augu sviestu produkta gatavošanas laikā izkausē, bet pēc tam atdzesēšanas process notiek pārāk lēni. Visbiežāk tas notiek tieši ar šī sviestu. Bieži gadās arī, ka produkts tiek sagatavots atbilstoši receptūrai un instrukcijām, bet šāda – pārāk lēna produkta atdzesēšana notiek vēlāk – produkta lietošanas laikā. Tādēļ padoms un risinājums ir gaužām vienkāršs, – gatavo produktu ievietot atdzist ledusskapī un izņemt no tā, tiklīdz tas sasniedzis istabas temperatūru.

FacebooktwitterFacebooktwitter