Lūk, kā tas notiek

Lūk, kā notiek mājās gatavotas kosmētikas radīšanas process:

1. solis – vadoties no vēlmēm un vajadzībām, tiek sastādīta produkta recepte, sarēķinātas sastāvdaļu proporcijas, katra produkta nepieciešamais daudzums, izplānots gatavošanas process – produktu pievienošanas secība, nepieciešamā temperatūra utt. Tad sarūpējam visas nepieciešamās sastāvdaļas, aprīkojumu un varam sākt.

sagatavosanas_2

Sejas krēma gatavošanas procesā nepieciešamas ne tikai izejvielas, bet arī digitālais termometrs, mini mikseris, svariņi, sveramie trauciņi, karotītes, pipetītes un, protams, trauciņi, kur gatavo krēmu ievietot. Šim mēŗkim iesaku izmantot airles trauciņus, jeb, latviskojot – vakuuma trauciņus, kurā krēms tiek uzglabāts, novēršot tā saskari ar gaisu

2. solis – lai nejaušs, nez kur gadījies “apčī” nesabojātu radīšanas prieku un rezultātu, pirms darba uzsākšanas uzliekam masku – drošs paliek nedrošs:), kā arī ar spirta salvetēm nodezinficējam it visu, kam turpmāk būs saskare ar produktu – trauciņus, mikseri, termometru utt.

ar_masku_mazs        spirta salvetes_mazs 2_mazs        1_mazs

3. solis – nosveram sastāvdaļas, pievienojam saderīgajai fāzei un liekam tās karsta ūdens peldē. Atkarībā no vēlamajām produkta īpašībām un sastāvdaļām, gan eļļas gan ūdens/hidrolāta fāze tiek karsēta līdz 50 – 70 grādu temperatūrai pēc celsija. Svarīgi ievērot, lai savienojot abas produkta fāzes, to temperatūra būtu vienāda.

nosveram mazs        4_mazs
 pirms_karsesanas_mazs

4. solis  – savienojam eļļas un ūdens fāzes, nepārtraukti maisot. Kad krēms atdzisis līdz 40 grādiem pēc celsija, pievienojam aktīvās sastāvdaļas – vitamīnus, ekstraktus, ēteriskās eļļas u.c.

samiksejam_maz        7_mazs

 

5. solis – pildam krēmu iepriekš sagatavotajos trauciņos.
Nu kas gan var būt vēl labāks par to?:)

8_mazs       gatavs

 

 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.