Silikoni

Silikoni uz kosmētikas produktu iepakojumiem sastopami ar ļoti dažādiem nosaukumiem: dimethicone, methicone, amino bipropyl dimethicone, aminopropyl dimethicone, amodimethicone, behenoxy dimethicone, C24-28 alkyl methicone, C30-45 alkyl methicone, C30-45 alkyl dimethicone, cetearyl methicone, cetyl dimethicone, dimethoxysilyl ethylenediaminopropyl dimethicone, hexyl methicone, hydroxypropyldimethicone, stearamidopropyl dimethicone, stearyl dimethicone, stearyl methicone, and vinyldimethicone, cyclopentasiloxane un cyclohexasiloxane, dimethicone Copolyol, Cyclomethicone, feniltrimethicone u.c.).

Silikonu iegūst no kvarca un tā izmatošana ir bezgala plaša – to izmanto hermētiķu, līmju, izolācijas materiālu, smērvielu, ēdienu gatavošanas un sadzīves priekšmetu ražošanā, medicīnā un kosmētikā. Kosmētikas līdzekļiem silikonu pievieno, jo tas spēj radītu īpaši zīdainu un maigu tekstūru. Ir veikti neskaitāmi pētījumi ar dzīvniekiem, kuri neapstiprina silikona kaitīgumu trušiem, jūras cūciņām un citām spalvainām radībām (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14555417 ). Ir viedoklis par “labajiem”, ūdenī šķīstošajiem silikoniem, un “sliktajiem”, ūdenī nešķīstošajiem silikoniem, taču ir arī virkne pētījumu, kuru rezultāti liek apšaubīt jebkuru silikonu izmantošanas drošumu kosmētikā. Par to latviešu valodā izsmeļoša informācija rodama šeit: http://www.madaracosmetics.lv/lv/eksperts/expert:lotte-tisenkopfa-iltnere/article:silikoni-kosmetika/

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.