Viegls, mitrinošs acu krēms ar aktīvo vielu kompleksu

acu_krems_mazs_1Krēms bagātināts ar vitamīniem un hialuronskābi, kas novērš mitruma zudumu, veicina šūnu dabisko atjaunojošas un kolagēna sintēzi.  Sastāvā esošie burvju lazdas, gurķu un ruskusa sakņu ekstrakti viegli tonizē maigo ādu ap acīm un veicina tūskas mazināšanos. Maigās jojobas un saldo mandeļu eļļas mīkstina, baro un aizsargā. Piemērots arī jūtīgai un alerģiskai ādai.

Krēms tiek pildīts vakuuma iepakojumā 15 ml vai 30 ml tilpuma trauciņā. Ja vēlies pamēģināt, raksti – dzivakosmetika@gmail.com. Tā kā krēma sastāvā ir tikai dabiskas vielas, to jāglabā ledusskapī. Derīgs 3 mēnešus.


KRĒMA SASTĀVS

Dzīvais ūdens. Krēma gatavošanas procesā tiek pievienots ne vienkārši vārīts krāna ūdens ar vidējo pH 8,5-9,5, bet dzīvais ūdens, kurš labāk šķīdina un uzsūc pārējās krēma sastāvdaļas, vienlaikus veicinot optimāla pH līmeņa nodrošināšanu produktā;

Rožu hidrolāts viegli tonizē, mitrina un nomierina, piemērots visiem ādas tipiem, bet īpaši nobriedušai ādai, jo uzlabo tās elastību;

Organiska jojobas eļļa. Jojobas eļļu iegūst no Simmondsia chinensis krūmu augļiem, kuru dzimtene ir Kalifornija un Meksika. Jojobas eļļa tās unikālo īpašību dēļ ir viena no efektīvākajām eļļām ādas dabiskā līdzsvara atjaunošanā, mitrināšanā, kā arī pūtīšu jeb aknes profilaksē. Tautas medicīnā tās dzimtenē Meksikā jojobas eļļu izmanto masāžā, lai veicinātu brūču dzīšanu, ārstētu ādas infekcijas un palēninātu ādas novecošanos. Pierādīts, ka sejas maskas, kuru sastāvā ir jojobas eļļa, atvieglo dermatīta, ekzēmas un psoriāzes simptomus, kā arī lieliski palīdz pie nelieliem saules apdegumiem. Pateicoties šīs vērtīgās eļļas īpašībām, tā piemērota arī zīdaiņu ādas kopšanā.
Krēmos un citos kosmētiskajos līdzekļos, pateicoties tās sastāvā esošajiem lipīdiem, jojobas eļļa līdzsvaro un mitrina ādu, kā arī viegli aizsargā to pret saules radiāciju.

Saldo mandeļu eļļa viegli iesūcas, baro ādu un, pateicoties augstajam E, A, B un D vitamīnu saturam un dabiskajām taukskābēm, padara to mīkstu un samtainu.
Piemērota visiem ādas tipiem

Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate – no olīveļļas iegūts emulgators

A-C-E vitamīnu komplekss. (retinyl palmitate, Ascorbyl Palmitate un Alpha tocopherols) uzlabo kolagēna sintēzi šūnās un tādējādi kavē ādas novecošanās procesus.
A vitamīns veicina šūnu atjaunojošas, uzlabo ādas elastību, tam piemīt antioksidatīvas īpašības, C vitamīns jeb ascorbyl palmitate ir antioksidants un ādas atjaunotājs, veicina kolagēna veidošanos, E vitamīns ne tikai darbojas kā antioksidants, aizsargājot ādu pret brīvo radikāļu negatīvo iedarbību, bet arī uzlabo ādas elastību

Gurķu ekstrakts satur polisaharīdus, polifenolus, vitamīnus un minerālvielas, tam piemīt mīkstinošas, mitrinošas, nomierinošas, reģenerējošas un viegli savelkošas īpašības, kas mazina tūsku un tumšos lokus zem acīm;

Burvju lazdas ekstrakts veicina nelielu ādas traumu, skrāpējumu un izsitumu dzīšanu, mazina nelielus iekaisuma procesus. Tas iedarbojas savelkoši uz sīkajiem kapilāriem, mazina ādas pietūkumu un apsārtumu.

Ruskusa saknes ekstrakts satur aktīvās vielas, kas stiprina asinsvadus, darbojas pret iekaisumiem un stimulē asins cirkulāciju kapilāru līmenī, tādējādi, pievienots kosmētiskiem līdzekļiem, tas palīdz mazināt tumšajos lokus un maisiņus zem acīm, ko izraisa nepietiekama limfas un asins attece.

Alvejas ekstraktam piemīt nomierinošas, mitrinošas, mīkstinošas, atvēsinošas īpašības.

Koenzīms Q10 (Squalane, Tocopherol, Ubiquinone)
Koenzīma galvenā aktīvā sastāvdaļa Ubiquinone ir ar vitamīniem līdzīgu molekulu un to iegūst no augiem. Ubiquinone veicina kolagēna veidošanos ādā, kā arī, pateicoties antioksidatīvajām īpašībām, tas mazina saules UV starojuma bojājumus ādā. Pierādīts, ka pateicoties šīm savām īpašībām, koenzīms Q10  kavē ādas novecošanās procesus un grumbu veidošanos. Jāpiezīmē, ka koenzīmu Q10 iesaka lietot arī pret galvas ādas un matu novecošanu, matu izkrišanu.

Hialuronskābe ir polisaharīds, kas dabā sastopams cilvēku un dzīvnieku audos, bet tās lielākā koncentrācija ir ādas, acu un skrimšļu audos. Tā ir spēcīga mitruma piesaistītāja. Cilvēkam novecojot, hialuronskābes koncentrācija šūnās samazinās un tas mazina audu dabisko spēju noturēt pietiekamu mitruma līmeni. Izmantojot hialuronskābi kosmētikas līdzekļos, tā palīdz ādai piesaistīt mitrumu, paaugstinot ādas elastību un mazinot novecošanās pazīmes. Šim krēmam pievienota mazmolekulārā hialuronskābe, kas spēj iekļūt ādas dziļākajos slāņos, nodrošinot ilglaicīgāku efektu.

Savvaļas rožu eļļa, iegūta no mežrozītēm, satur retinolskābi (A vitamīnu), kā arī ievērojamu daudzumu C vitamīna. Tās sastāvā ir arī omega 6 un omega 3 taukskābes, kas nepieciešamas ādas veselībai un mirdzumam. Rožu eļļa ir īpaši piemērota novecot sākušai ādai, tā viegli iesūcas un neaizsprosto poras

Glicerīnu iegūst no eļļām kā ziepju ražošanas blakusproduktu, tam piemīt spēja absorbēt ūdeni no apkārtējās vides, tādējādi tas palīdz noturēt un piesaistīt ādai mitrumu.

Beta glukāns. Beta glukāni ir polisaharīdi, kas tiek iegūti no sēnēm, auzām, maizes rauga u. c. No sēnēm izdalītajam beta glukānam piemīt unikālas ārstnieciskās īpašības, medicīnā to izmanto pretvīrusu preparātos, kā arī cīņā ar vēzi un AIDS, dermatoloģijā – ādas dermatītu, ekzēmu, grumbu, izgulējumu, apdegumu u.c. ārstēšanā. Kosmētikas līdzekļos beta glukānu izmanto dēļ tā antioksidantīvajām un pretiekaisuma īpašībām. Vairāk par mums maz zināmo beta glukānu varat lasīt šeit: http://www.news-medical.net/news/2005/10/03/13517.aspx

Algīns ir anjonu polisaharīds, ko iegūst brūnaļģēm. Kosmētikas līdzekļos tas palīdz veidot želejveida struktūru, pateicoties tā spējai piesaistīt ūdeni. Algīnu kā stabilizēju izmanto arī farmācijas un pārtikas rūpniecībā, piemēram, saldējuma ražošanā.

Ksantāna sveķi ir polisaharīds, ko izdala baktērija Xanthomonas campestris glikozes fermentācijas procesā. Tos izmanto pārtikas rūpniecībā un kosmetoloģijā kā biezinātāju, jo sasaistē ar ūdeni tie veido želeju. Biezinošās vielas neiesūcas ādā un tām piemīt vieglas savelkošas īpašības, tādēļ kosmētikas līdzekļi ar ksantāna sveķiem īpaši piemērotas taukainas ādas ar paplašinātām porām kopšanai.

Kumelīšu ēteriskā eļļa gaišam aromātam.

Iscaguard (Benzyl alcohol, Dehydro Acetic acid, Sorbic acid and Benzonic acid).
Tā galvenā sastāvdaļa ir dabiskā un ekoloģiskā kosmētikā akceptētais benzilalkohols un organisko skābju maisījums (etiķskābe, sorbīnskābe un benzoskābe) kas pat nelielās koncentrācijās nodrošina kosmētikas līdzekļu drošu uzglabāšanu un lietošanu vismaz 3 mēnešus no pagatavošanas brīža.

 

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.